Софийска община е разработила стратегия за дигитална трансформация  на столицата

...
Софийска община е разработила стратегия за дигитална трансформация  на столицата
Коментари Харесай

София има стратегия за дигитална трансформация

Софийска община е създала тактика за цифрова промяна  на столицата въз основата на план и методология на Европейската комисия. Мисията на тази тактика е да се основат ограничения, които да подсилят софтуерния бизнес в София и да разрешат създаването на новаторски решение за цифровата промяна на града. Това заявизаяви заместник-кметът по финанси и опазване на здравето в Столичната община Дончо Барбалов по време на видеоконфренция по случай 2-рата годишнина на компанията за основаване на решения за киберсигурност в световен мащаб Acronis Sofia R&D Center.

Присъствието на Acronis в София е знак за религия в измененията, които сме почнали в нашия град, както и за развиването на бизнес средата в него, означи Барбалов. Компанията взе участие в процеса по инспекция на сигурността на мрежите и системите на градската администрация, стана ясно още от думите му.

Технологичният бранш е най-бързо разрастващия се в града, което основава условия за развиването на други промишлености за цифровизация, уточни още Барбалов.

В събитието взе участие и заместител министър-председателят Томислав Дончев, който благодари на Acronis за решението на компанията да влага в България.

„ Както може би сте забелязали, напоследък светът, в който се намираме, от време на време пречи на напредъка, а различен път го постанова принудително. Благодаря ви за това, че сте в първите редици на софтуерния напредък, както и за смелостта да инвестирате тъкмо тук, тъкмо в този момент “, разяснява Дончев. „ Що се отнася до поизхабената  фраза „ Дано да живееш в забавни времена ”, зависи от вас дали тя ще бъде проклинание или благословия “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР